Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Nechci být rodič č. 1, 2 či 3, chci být máma

     Muž a žena jsou nositeli a dárci života a žádná lobby na tom nic nezmění. Ani výkřiky, že na děti mají homopáry  nárok, že platí daně a mají stejná práva, na tom nic nezmění. 

     Prostě podle někoho příroda a pro věřící Bůh se takto postaral, aby dítě mělo mámu - ženu a tátu - muže. A někteří z nás uznali, že to takhle není dobře a zavedený řád věcí je potřeba změnit. Máme prostě všichni právo na všechno a je jedno, zda to někomu prospěje či nikoliv. Nicméně pokud je to o právu čtyř či více procentní menšiny, hovořme pak také o právu jiných našich občanů, kteří by chtěli model mnohomužství či mnohoženství nebo o občanech, kteří milují děti a také by si je chtěli vzít, vždyť na to mají právo. 

     Ve sněmovně nyní čeká na projednání zákon o manželství homosexuálních párů, kteří samozřejmě kromě manželství budu také požadovat adopci dětí. Jsem přesvědčena, že manželství náleží svazku muže a ženy, je hodno ochrany, neboť je základní buňkou společnosti, v níž vyrůstají děti, ať už biologické, či adoptované nebo vzaté do pěstounské péče. Výchova dětí není jen o lásce těch dvou, jak často slýcháme, ale je o rolích, o roli muže a ženy, kdy žena představuje něhu, otevřenou náruč a muž má rodinu chránit, zajišťovat jí bezpečí, určovat dětem při výchově hranice. Stírání rolí mezi muži a ženami vede k vykořeněnosti a ke ztrátě identity jednotlivců a potažmo celého národa. Jako příklad stírání rolí uvedu školky ve Švédsku, kde se děti nesmějí oslovovat jako on a ona, klukům jsou vnucovány šatičky a holčičkám technické hračky. Prý až děti budou větší, samy si vyberou, kdo vlastně chtějí být. Pokud holčičkám dáváme kočárky a klukům auta, utvrzujeme v nich stereotypy a to není prý dobře. Maminka, která přišla do školky pro dítě se ohradila vůči učitelce, která dítěti sdělila, že si pro něj přišla maminka. Žena řekla, že není máma, je rodič. Takže dítě nebude ženě říkat mami, ale rodiči č. 1, č. 2 ? A kdo rozhodne kdo je jednička a kdo dvojka? Je rodič č. 1 lepší než rodič č. 2? A pokud se budou rozvádět, bude mít rodič č.1 větší nárok na výchovu dítěte než rodič č. 2? A pokud se rodič č.1 rozvede s rodičem č. 2 a najde si jiného partnera, bude ten pro dítě rodičem č. 3 nebo 4 nebo bude mít dítě několik rodičů jedniček nebo dvojek? A pojďme ještě dál, v budoucnu to bude znamenat, že děti nebudou mít babičku a dědu, ale prarodiče č. 1,2,3,4 a děti vlastně nebudou holky a kluci a nebudou Maruška a Honzík, ale dítě č.1,2,3 ? Přece je nemůžeme nálepkovat,ať se sami rozhodnou, kým chtějí být. Takže vlastně doku se nerozhodnou, tak budou jen nějaké TO?

     To je jen několik otazníků, které v praxi určitě nastanou. Já stojím na straně práv dětí na mámu a tátu, protože si vážím tradic a přirozeného řádu života. Tyto výše zmíněné nápady přinesou rodinám a dětem nestabilitu, nejistotu a vykořeněnost. Často se ve svých obavách z přílivu cizinců jiných kultur zašťiťujeme křesťanskými kořeny, k nimž se náš národ hlásí více než tisíc let. Nebuďme alibisty, kteří se ohánějí křesťanstvím pouze tehdy, když se nám to hodí. Manželství jako svazek muže a ženy má v křesťanství pevný základ, základ pro výchovu dětí a pevné role mámy - ženy a táty - muže. Pokud chceme přepsat rodičovské role z mámy a táty na rodiče č. 1 a 2, možná bychom měli uvažovat o přepsání 4. přikázání Desatera, které zní Cti otce svého i matku svou, abys dlouho živ byl a dobře ti bylo na zemi na Cti rodiče č.1,2,3,4....

     Mám za to, že náš národ více než experimenty s manželstvím a přirozenou rodinou potřebuje stabilitu a jistotu bezpečného zázemí pro výchovu budoucích generací, které budou vědět, kdo jsou jejich rodiče a jaká je role ženy a muže při výchově dětí. Každá z obou rolí je NEZASTUPITELNÁ.

Autor: Pavla Golasowská | pondělí 18.2.2019 17:05 | karma článku: 46,54 | přečteno: 5746x
  • Další články autora

Pavla Golasowská

"Děcka, buďte rády, že není válka"

Moje babička vždycky říkávala: " Děcka, buďte rády, že není válka." A já jsem byla fakt ráda. Byla jsem ráda až do letošního 24. února. V tento den začalo peklo války nejen pro Ukrajinu, ale i pro celou Evropu.

22.3.2022 v 17:01 | Karma: 17,01 | Přečteno: 492x | Diskuse| Společnost

Pavla Golasowská

Promiskuita jak vyšitá, to je polyamorie, která se v médiích stává normou

Slovy klasika: " Tak se nám tady rozmohl takový nešvar." Polyamorní vztahy, tzn. že jedinec má více vztahů ať už se ženami nebo s muži a pak ještě navzájem mezi sebou se začínají prezentovat v médiích jako normální.

10.3.2021 v 12:49 | Karma: 40,50 | Přečteno: 2405x | Diskuse| Osobní

Pavla Golasowská

Z porodnice rovnou do jeslí aneb soumrak dětských skupin

Tak na jesle jsme si prý všichni zvykli a název dětské skupiny je dlouhý, proto kratší název jesle, říká ministryně Maláčová a vehementně prosazuje novelu, která škrtá dětské skupiny

21.1.2021 v 10:42 | Karma: 13,82 | Přečteno: 397x | Diskuse| Politická aréna - pro politiky

Pavla Golasowská

My se do Moskvy chodíme učit, jak vám zakroutit krkem

Takto hřímal 21.prosince 1929 Klement Gottwald v Národním shromáždění. Byť nám tato slova znějí neuvěřitelně, naplnila se beze zbytku o 20 let později a tato doba temna trvala celých 40 let. Dokud nepřišel 17. listopad....

17.11.2020 v 13:23 | Karma: 28,04 | Přečteno: 838x | Diskuse| Politika

Pavla Golasowská

Tak prej nebudou Vánoce

Nebudou Vánoce jako každý rok, ale vzhledem k tomu, že jsme brzy připravili opatření proti nákaze, tak bychom měli předvánoční nákupy stihnout, pravil pan ministr.

13.11.2020 v 22:22 | Karma: 24,58 | Přečteno: 791x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Jak se chystá převrat. V Německu začíná proces s extremistickou skupinou

29. dubna 2024  7:35

V Německu v pondělí začíná první z procesů se členy extremistické skupiny Říšští občané, kteří čelí...

Bombardování Gazy si vyžádalo nejméně 13 obětí, Biden mluvil s Netanjahuem

29. dubna 2024  6:53

Izraelské bombardování tři domů ve městě Rafáh na jihu Pásma Gazy zabilo nejméně 13 lidí a zranilo...

Letní teploty ještě vydrží. Ochladí se až koncem týdne, kdy přijdou přeháňky

29. dubna 2024  6:33

Přímý přenos V neděli meteorologové zaznamenali letní den, teplota ve středočeské Tuhani vystoupala k 25,5...

Soud začal řešit podvod století za 2,4 miliardy. Okradených jsou tisíce

29. dubna 2024  6:21

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit
Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit

Nespavost a problémy se spánkem se v různé míře objevují až u 30 % dětí. Mohou se projevovat častým buzením, problémy s usínáním, brzkým vstáváním...

  • Počet článků 42
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1519x
Žena, manželka, máma a babička. Od prosince 2014 poslankyně Poslanecké sněmovny PČR, od roku 2010 zastupitelka města Třince, členka KDU-ČSL.

Seznam rubrik