Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

P87e10t12r 74B77ü59r91g12e46r

3. 12. 2015 16:10

Paní poslankyně žije ve zcela jiném vesmíru. (nebo napsání takovéhoto článku dostala jako stranický úkol).

Jaký měl mít tento příspěvek smysl? Vzbudit v nás pocit viny - že jsme sobečtí a nechceme se o svůj blahobyt dělit?

Za sebe říkám: necítím pocit viny a dokonce ani sounáležitosti s africkým mladíkem, který jde za lepším. To, co máme, máme od našich předků a chceme nechat našim dětem. Ti, kdož přicházejí, zde chtějí i násilím  zavést systém, který selhal všude, i v jejich zemi. Chtějí - li žít ve víře, nechť v ní žijí na poušti. Chtějí-li žít u nás, ať nejprve přijmou deklaratorně naše hodnoty

0 0
možnosti

Znáte přísloví "čiň čertu dobře, peklem se ti odmění"? Přesně tak to dopadne, pokud budeme pomoc muslimům praktikovat tak, že, je budeme houfně přijímat na naše území. Toto není pomoc, ale sebevražda pomatenců. Pomáhat lze i jinak.

3 0
možnosti

Paní autorko,směšujete tady business supermarketů s neřízeným vpádem muslimů do Evropy.;-€Rv

2 0
možnosti

J89a77r23a 73R68a15n39k

4. 11. 2015 17:51

Ceska republika je vyhodnocena ve vsech statistickych tabulkach jako

# 1 v ateismu.

3 0
možnosti

Chápu, co chcete vyjádřit, a sice to, že v dnešní době nám z křesťanství zbylo jen několik povrchních zvyků a že vlastně nemáme co hájit. Jenže to se velice mýlíte.

Podívejte se do kalendáře - a uvidíte, kolik jmen je tam hebrejského původu. Dokonce i Vaše jméno má hebrejský původ. Naši předkové si v minulosti dávali židovská jména zcela spontánně - nebylo v silách žádné moci to obyčejným lidem nařídit. Lidem se ta jména prostě líbila, protože chtěli být nějakým způsobem součástí biblického příběhu.

Je zřejmé, že se nás na konci roku zmocňuje vánoční nákupní šílenství, ale základem je pořád touha obdarovat své blízké, udělat někomu radost - a to je podstatné. To, že je současná Evropa bohatá a svobodná - to není výsledek nějakých vnějších okolností nebo shody náhod, ale je to tím, že obyvatelé Evropy, obyčejní lidé, se rozhodli prosadit takový styl života, který to umožňuje. To, že pro nás má život absolutní hodnotu, to, že máme funkční zdravotnický i vzdělávací systém, že chráníme děti zákonem, že máme prolidský právní systém, že před bojem upřednostňujeme pracovitost a před dogmaty pluralitu názorů atd. - to všechno je zjevný či skrytý výsledek dlouhodobého vlivu křesťanských principů. Někteří právníci dokonce uvádějí, že Deklarace lidských práv je právním vyjádřením biblických evangelií.

I když ty hodnoty často vůbec nevnímáme, žijeme v nich, a právě proto je Evropa tak atraktivní pro uprchlíky, kteří tyto hodnoty v sobě buď nenesou, nebo jen jejich parodii.

Máme úžasnou kulturu (navzdory jejím chybám) a máme co hájit - i kdyby to byly jen ty vánoční stromečky. Protože když se toho vzdáme, tak přijdeme právě o to, kvůli čemu do Evropy ti uprchlíci přicházejí. Je děsivé, že právě lidé jako Vy, to nechápou.

4 0
možnosti

Paní poslankyně, z Vašich bloů je zase vidět, že KDU-ČSL neví kudy kam. To, že tahle strana se chová jak korouhvička ve větru, všichni vidíme už dlouho, ale že by se až tak roztočila a snažila se v příštích volbách bodovat přes islám?

4 0
možnosti

Já jsem se kdysi zařekl,  že budu na blog.idnes.cz respektovat právo každého na jeho názor, že nikdy nebudu  autory ani diskutéry urážet nebo zesměšňovat, i kdyby mi jejich názory připadaly sebevíc scestné. Paní autorko, rozhodně mi to tedy neulehčujete.;-(;-(;-(

6 0
možnosti

.... ano - také jsem kdysi měl toto idealistické předsevzetí ..... ale .... když ono se to NĚKDY NEDÁ:-)!

0 0
možnosti

A57d68a50m 16S52t84a77v75a

4. 11. 2015 17:02

"...Podivil by se i ten, ...": Ten by se především  podivil tomu vánočnímu stromku a nota bene těm vašim dýním...

0 1
možnosti

A71d72a42m 60S82t55a23v70a

4. 11. 2015 17:04

aha, pardón, až teď jsem to dočetl do konce...

0 1
možnosti

Neni divu, ze clenka antikrestanske koalice nevi co jsou to krestanske tradice a tak pise blaboly :)

2 0
možnosti
  • Počet článků 42
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1519x
Žena, manželka, máma a babička. Od prosince 2014 poslankyně Poslanecké sněmovny PČR, od roku 2010 zastupitelka města Třince, členka KDU-ČSL.

Seznam rubrik