Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Ježíš byl celkem úspěšný komunista (bezplatné zdravotnictví, schůzování a krmení zástupů řečmi, tvorba Nových zákonů) až do chvíle, kdy odmítl obranu bojem v očekávání pomoci shůry. Je třeba zmínit, že vzhledem k výše uvedenému pochybení se asi ještě nemusel potýkat s korupcí své moci. Rovněž se neubránil kultu osobnosti.

1 1
možnosti
Foto

Jako bonmot dobrej vtip, jenže ono to u Ježíše nebylo pochybení, ale plánovaný záměr od samého počátku – zemřít za ostatní – na rozdíl od komunistů, kteří vraždili pro sebe.

A pokud jde o Boha (křesťanský koncept Trojice), není to kult osobnosti, ale kult Boha, což je vlastní snad každému náboženství, ne? Bůh má moc proto, že je Stvořitel, „autor vesmíru“ – on si ho nemusí uměle vytvářet tak, jako lidští „osobnostní kultici“.

1 0
možnosti

Chtěl jsem napsat, že díky svému mládí se již na tu dobu, kdy nám dělali z Ježíše Krista, ale i z Jana Husa a dalších, komunisty, a kdy Tonda nám udělal z Ježíška dědu Mráze, že se nemůžete pamatovat. Bohužel Vy se tomu bráníte. Budiž!

My bychom měli být citliví, když Pánu Bohu dávají atributy, které mu nepatří. Když budeme hodně abstrahovat, pak vnímám Boha jako Pravdu, Lásku, Svobodu a Spravedlnost. A my bychom měli být Jeho obrazem...

1 0
možnosti
Foto

V bývalé ČSL bylo takových rozdvojených osobností snad nejvíce. Podporovali vedoucí politiku KSČ a chodili se modlit do kostela.

0 0
možnosti

Postupně byli donuceni přestat chodit na mši, pokud nechtěli být persekováni, a do kostela a ke svátostem začali znovu chodit až po Listopadu.

1 0
možnosti
Foto

R^Ano. Tohle sama dobře znám.R^

1 0
možnosti

Mate a nemate pravdu. Oba dva. Kazdopadne by mel mit a ma IDEALNI Jezis k IDEALNIM komunistum hodne blizko. Je to jen otazka pohledu.

0 1
možnosti

To vůbec ne! Ježíše Krista nelze přirovnat ani k ideálnímu komunistovi! Každý komunista byl veden k závisti bohatým a nenávisti k nim. Váš výrok je jen dokladem čtyřicetiletého komunistického brainwashingu. Ale buďme rádi, že je to pryč! Dnes alespoň můžeme opět svobodně mluvit a vyznávat svoji víru!

1 0
možnosti

D90a67d36a63k 78P49e76t26r

4. 5. 2016 12:33

Milá autorko, dějiny křesťanství jsou plné násilí a utrpení. To vás velebný pán v náboženství jistě neučil. Husa jistě vynechal.

1 6
možnosti
Foto

Pane nikoliv ! Dějiny Evropy jsou plné násilí. Ne křesťanství. Křesťanství je učení o lásce k bližnímu a popírá násilí. Pokud se někdo dopouští násilí jedná v příkrém rozporu s křesťanstvím.

5 0
možnosti
Foto

Toto tvrdili komunisté odjakživa. Bylo to jakési omlouvání těch, co navzdory členství chodili do kostela. O ruském komunismu ale nic nevím. Existoval?

1 1
možnosti
Foto

Jako homonymum existoval. Nikoli ve významu utopické společnosti (že b y jediný stranou a vládou povolený význam), ale ve smyslu diktatury komunistické strany byl všude tam, kde měli komouši neomezenou moc.

1 0
možnosti

Vážená paní autorko, to je stejné, jako, když hlavní politici EU Vám tvrdí, že migranti jsou inženýři a doktoři. Buďte nad věcí.:-)

2 3
možnosti
Foto

J79a35k66u80b 98R27o93t41h

4. 5. 2016 12:33

8-o8-o8-o To jste tedy šlápl hodně vedle.

4 0
možnosti
  • Počet článků 42
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1519x
Žena, manželka, máma a babička. Od prosince 2014 poslankyně Poslanecké sněmovny PČR, od roku 2010 zastupitelka města Třince, členka KDU-ČSL.

Seznam rubrik