Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Moje první setkání, co dovede válka, byly dědovy jizvy na břiše a zádech po průstřelu. Pak jeho vzpomínky i vzpomínky rodičů z druhé světové. Všichni se snažili, aby nás moc nevyděsili. Rok 1968 už jsem synům vysvětlovala sama.[>-] Dnes můžeme jen doufat, že to naše děti, vnoučata i dvě pravnoučata nezažijí.

2 0
možnosti
Foto

Děcka, buďte jednou chytrá, nejlépe i moudrá, aby zas nebyla válka. Jak toho dosáhnout? Tak to opravdu nevím. Protože jestli vám nepomohou ti dospělí, kteří volí vaši budoucnost, budete možná stejně bloudící jako oni. Některá z vás, naše drahá děcka, až povyrostete , poberete více rozumu a budete dumat, začněte se možná ptát, co předcházelo této válce. To, co se už několikrát osvědčilo těm, kdo se ošklivě zasnili a spatřili sami sebe jako oslavovaného vítěze hnusné války.

Uskutečňování takového snu předcházívává získávání podpory pomocí lží a desinformací, aby vůdce mohl před útokem i po něm prožívat uspokojení z nadšení svého lidu a pokud možno i rozporuplné odezvy v jiných zemích. Společnosti jiných zemí je třeba intenzivně štěpit a oslabovat tak jejich soudržnost. Například podporou těch, kteří se pak postarají o to, aby vymývání mozků probíhalo i tam. Odolnost proti lžím a desinformací je tím větší, čím zodpovědnější je politická reprezentace. Pokud však senátoři a poslanci využívají služeb desinformátora (kterého tak sami nazvali) k sebeprezentaci, může se obrana svobody a demokracie jevit jako poněkud umolousaná a nepřesvědčivá.

2 0
možnosti

Memu prastryci utrhnul granat za prvni svetove valky obe ruce. Naucil se delat vse nohama a zivil a dokonce se proslavil pletenim kosiku .

0 0
možnosti

Svobodnou Evropu jsem neposlouchal, byla v Praze rušená. Ale Hlas Ameriky bez problémů.

0 0
možnosti

I v Praze byla mista kde se dala poslouchat. Chtelo to tranzistorak s rozprostrenym kratkovlnym rozsahem 15 a 17 MHz a cestovat s nim po baraku.

0 0
možnosti
Foto

Děti, buďte rády. Děcka, buďte ráda.

0 0
možnosti
Foto

Píšete, jako kdyby 24. 2 t.r. začala první válka po 2. světové. Svět zažívá neustále válečné konflikty. Připouštím, že za důležité pokládáme ty, které jsou v blízkých zemích. Pak je vhodné připomenout války v tehdejší Jugoslávii, která se nerozpadala pokojně jako Československo. Ve Slovinsku 75 mrtvých, v Chorvatsku 20 tisíc obětí, Bosna 100 tisíc, Kosovo počet obětí nezveřejněno. Do Skopje (hl. město Kosova) je o 100 km blíž než do Kyjeva.

1 0
možnosti

Pak je ovsem nutne napsat ze to byla valka komunisty Milosevice proti ostatnim svazovym zemim.

5 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS