Role muže a ženy v Německu při výchově dětí a v manželství už není důležitá

Spolkový sněm v Německu dnes výraznou většinou podpořil zákon o manželství homosexuálních párů a adopci dětí. Manželství, jako výlučné právo muže a ženy se tak stalo cárem papíru a děti přicházejí o právo na mámu a tátu.

Další z evropských zemí se přidala k těm, které si říkají pokrokové. Tradiční model manželství přestává platit a samozřejmostí se stane, že děti budou vychovávat v jedné domácnosti dva tatínkové nebo dvě maminky. A ty budou mít ten vytoužený papír, který bude hlásat, že jsou také manželé. Co je zarážející je to, že v dnešní době, kdy Evropa hlásá, že manželství je přežitek, že potvrzení manželského svazku ať už na úřadě nebo v církvi je pouhým papírem a formalitou, tak homosexuální páry bojují, aby tento papír měly. Tak je to přežitek nebo má manželství nějakou cenu ? Doposud platilo, že manželství je svazkem muže a ženy. Manželství nejen jako symbol odevzdání se, jako symbol důvěry a svazku na celý život, ale také jako svazek jedinečných a nenahraditelných rolí ženy a muže, které nejsou zastupitelné. Německo dneškem potvrdilo, že to, co tvrdí část psychologů a co bylo samozřejmé pro naše předky a tradice, když říká, že ženská role je do tří let věku dítěte nenahraditelná a poté je velmi důležitá role otce, přestalo platit.

Říkáme, že chceme být Evropou moderní, pokrokovou a vysmíváme se všemu konzervativnímu a tradičnímu. Ale ruku na srdce, kdo z nás by nechtěl mít mámu - ženu, která nás jako dítě dokázala přivinout, pohladit, utěšit a tátu - muže, který pro nás symbolizoval bezpečí, ochranu a příklad toho, jehož povinností je ekonomicky zajistit rodinu a předat dětem vzor mužství. Postrádáme milující a něžné matky (chtěly by jimi být, ale místo toho jsou z nich uštvané samoživitelky) a odpovědné muže - otce (prostě nějak nejsou k mání). O to víc se skláním a smekám před vámi, kdo vstupujete nebo chcete vstoupit do manželství jako muž a žena, smekám před vámi, kdo v manželství žijete ať krátce nebo půl století. Děkuji také vám, kdo svým dětem v rodině dáváte příklad mámy a táty jako ženy a muže. Děkuji vám, moc vás naše společnost potřebuje.

Autor: Pavla Golasowská | pátek 30.6.2017 12:31 | karma článku: 39,64 | přečteno: 2170x