Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

No to jsem zvědavý, jaký sociální konstrukt náš největší český feminista vymyslí.

1 0
možnosti
MO

karma a R^. Dientsbierovi by spíše slušel titul ,, ministr pro sociálně-inženýrská zvěrstva".

2 0
možnosti
Foto

Já bych trochu poopravil, pokud to již někdo pode mnou neudělal.

Jednopohlavní jsme všichni, snad kromě hermafroditů.

Takže, asi jste myslela jednopohlavní, či stejnopohlavní páry, že?

Ale jinak karma.

2 0
možnosti

Škoda, že hloupé myšlenky nelze nějak využít k nějakým jiným účelům - třeba pro výrobu energie. To by nám pan ministr sám nahradil minimálně jeden temelínský blok.

6 0
možnosti
JZ

Myslím , že tato energie , by nestála za nic ( stejně jako pan ministr ) !

1 0
možnosti
PK

Pana ministra už prosím nechte na pokoji .:-)

Chudák už neví , co má dělat , aby se zviditelnil a dokázal , že dělá nějakou práci a někdo ho potřebuje .

Nechte ho v klidu zapadnout do propadliště dějin .

3 0
možnosti
MO

Jenže než zapadne tak napáchá hodně škody:-(

2 0
možnosti
MN

"Ministr pro lidská práva" potřebuje do definice rodiny zahrnout bezpohlavnost, což povede k pojmům Rodič č. 1, Rodič č.2 a do definice bude také potřeba dostat i názor Bavernetu, že každé dítě je vlastně majetkem státu a příslušné organizace státu rozhodují o jeho rodičích-pěstounech.

6 0
možnosti
Foto

Pláčete hezky, ale na špatném hrobě. V dnešní rozvodové době je stejně klasická rodina na vyměření. Stejnopohlavní rodiny představují natolik marginální záležitost, že mě neustále překvapuje, kolik lidí to do omrzení řeší.

2 7
možnosti
MP

Paní pláče spíš nad panem ministrem. Takže pláče správně.

12 0
možnosti
MP

Ano, to je typický jev dnešní doby, podkopávání podstaty a smyslu většiny tradičních institucí - od osobní identity člověka přes rodinu, školu, úřady, vládu, až ke státu nebo národu. V tomto případě se bere tradiční vnímání rodiny, které je založeno výhradně na institucionalizaci zplození potomků a následné společné péči o ně (tedy především rozmnožovací funkce, a s tím spojené odlišné a navzájem se doplňující role muže a ženy), a na to je naroubován nový pohled, který rozmnožovací roli upozaďuje a do popředí staví doplňkové efekty, jako je právní zodpovědnost za výchovu a péči o děti společný majetek osob, právo na vzájemné informace o zdravotním stavu, dědická právo apod. Tyto doplňkové efekty už ale nejsou nutně vázané výhradně na 2 osoby opačného pohlaví (technicky se o dítě mohou starat 2 muži nebo 2 ženy, nebo i libovolný jiný počet osob). Potom se nám to vnímání rodiny posouvá spíše do takové role čistě právního svazku, s absencí jakékoliv pohlavnosti nebo nutnosti mít schopnost rozmnožování. Jako, né že by to takto nemohlo fungovat, ale je otázka, zda to máme takto chtít. Už tak se nám postupně boří řada jistot, které jsme tu po staletí měli, tak proč si bořit i tento jeden ze základních kamenů naší společnosti.

5 1
možnosti
JM

J11a23n 33M56a68r37e77k

13. 1. 2016 16:53

Rodina definována je. Jde o základní společenskou jednotku tvořenou dvěma manžely. Vaše argumentace moc nefunguje. Rodina je sice od slova rodit, stejně jako slovo rodič, ale i v tradičním manželství rodí jen jeden - žena. Podle vás by tedy muž nemohl být rodičem, protože nerodí.

2 0
možnosti
Foto

Manžely – tedy mužem a ženou.

http://www.rozhlas.cz/regina/slova/_zprava/manzel--87244

..

Má-li tomu být jinak, což redefinovat slova muž a žena?

0 0
možnosti
JT

Vcelku mate pravdu, ale pokud pisete o jednopohlavnich jedincich, tak vezte, ze to jsou skoro vsichni lide. Dvoupohlavni byvaji treba rostliny.

2 0
možnosti
  • Počet článků 42
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1519x
Žena, manželka, máma a babička. Od prosince 2014 poslankyně Poslanecké sněmovny PČR, od roku 2010 zastupitelka města Třince, členka KDU-ČSL.

Seznam rubrik