Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZH

Když má náš parlament rozhodovat o nějakých morálních věcech, je to předem ztracené. O těch morálních otázkách se normální lidi dohodnou za večer.

Když se jedná jen o " pronájem " dělohy, tak jde vlastně jen o potvrzení, že biologická matka nemůže donosit plod. Dál už se dá vše snadno pomocí pár paragrafů upravit.

0 0
možnosti
Foto

Je správné, že se v tomto případě do toho stát neplete. Tohle je záležitost jen těch, kteří se na tomto způsobu, který popisujete, dohodnou. Nikomu jinému do toho nic není.

1 0
možnosti
JZ

To by ovšem mohlo platit jen v nějakém světě, kde se lidé mají schopnost bezproblémově na všem dohodnout. Když se protistrana dohodnout z nějakého důvodu nechce nebo dohodu poruší, nezbývá než se obrátit na staré dobré soudy.

0 0
možnosti
JZ

No moment - jestliže děloha není futrál na dítě, co jiného tedy je?

Z Vaší úvahy není jasný postoj k základnímu problému toho všeho - má být ilegální tento druh oplodnění jako takový, nebo pouze jeho zpoplatnění? Snaha celou záležitost očernit používáním pejorativ jako "kšeft" a "futrál", "leasing" a "obchodní artikl" je zřejmá, ale jaksi chybí vyjádření k tomu, jestli tady metoda - jako jediná možnost početí vlastního dítěte - má být vůbec legitimní. Víme, že jiná matka může odnosit dítě a že je to pro někoho jediná možnost. Máme to tedy umožnit v případě, že to bude bezplatné, nebo tuto možnost raději vzít ženám definitivně, abychom se pak nemuseli obtěžovat eventuálními soudními spory?

1 0
možnosti
JR

J19a15n 86R59á69ž

2. 5. 2017 17:50

Otázkou je: Která žena je tou matkou, která má jako každá matka na dítě přirozené právo. Ta, která ho odnosí a porodí nebo ta, která si to dítě jako na trhu objedná a koupí!

Matkou vždy v souladu s přírodními zákony byla ta žena, která dítě odrodila a jejíž tlukot srdce dítě po devět měsíců provázel jeho přestavbu se zárodku na živého tvora . To vždy byla konstanta o které se nediskutovalo. A najednou je to předmětem sporu. Kam jsme to dospěli, když tato základní věc, kdo je matkou dítěte, je zpochybňována!

0 0
možnosti
MD

Dobry clanek navozujici lidske, eticke i pravni problemy s timto spojene. Nezda se, ze by nase spolecnost dospela do stavu, kdy je schopna se s tim vsim vyporadat. To neni problem typu zakazat koureni dedkum v hospode na vsi.

0 0
možnosti
JZ

No tak to ale nedospěje nikdy. Kdybychom společnost posuzovali podle toho, s čím je schopná se eticky vypořádat, tak bychom se nemohli rozmnožovat snad vůbec.

1 0
možnosti
LJ

Dobře jste to vystihla.

Zajímavé je, že se nikdo neptá na zájem dítěte. Jeho zájem je přeci jasný: Přijít na svět jako chtěné, jako plod lásky rodičů, nikoli jako předmět kšeftování.

Čekám, kdy se na scéně objeví genderový odborník a začne hlásat, že i singl muž má právo na dítě, když po něm zatouží, a stát by mu měl vyjít vstříc...

3 0
možnosti
MR

tyto vymoženosti jsou chvályhodné, někdy ženy děti nemůžou mít nebo donosit, tak tohle je řešení, je tu i umělá děloha, zatím pro zvířata, ale bude fungovat i pro lidi

Problem je naše člověčenství, to je daleko těžší ořišek.

A hlavně to že tyto vymoženosti začínají užívat ženy které problémy nemají ale je to lehčí než mít dítě po staru. To také nelze odsoudit, dnes už se nerodí v bolestech, jsou na to také vymoženosti, ale co to udělá s dětmi které budou vyrábeny, a to dokonce na míru, to se ještě uvidí

0 0
možnosti
JR

J95a79n 50R91á21ž

2. 5. 2017 16:39

Vystihla jste to poměrně přesně.

Sleduji jak probíhají v USA soudy mezi "odnositelkami dětí", které i když dostaly zaplaceno odmítají objednatelům dítě vydat a těmi, kdo si dítě jako nějaké zboží v supermarketu objednaly. Nejsou to ani jednoduché, ani levné spory a co soudce, to jiný názor a i v soudnictví založeném na respektování precedentních rozhodnutí, se tyto spory staly obrovským problémem. U všech se dere do popředí etická stránka věci i zcela viditelná neochota soudů jednoznačně definovat, komu dítě vlastně patří, tedy kdo je jeho matka, která má právo ho vychovávat.

A už jsem u toho, co nemohu jako člověk pochopit. O dítě se soudit s ženou, která dítě pod srdcem odnosila a během toho k němu musí mít velmi silný citový vztah, jako kdyby to byla lednička, kterou si někdo objednal a dodavatel ji odmítá vydat. Takový postup mi připadá natolik "ujetý" že je v mých očích velmi málo věcí, které mohou morální úpadek naší civilizace dokládat přesněji, než je takový obchod s dětmi.

4 0
možnosti
JZ

Co? Soudní spor o dítě a právo na rodičovství je pro Vás jeden z největších morálních úpadků naší civilizace? No tak to žijete ještě v celkem optimistickém světě.

1 0
možnosti
  • Počet článků 42
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1519x
Žena, manželka, máma a babička. Od prosince 2014 poslankyně Poslanecké sněmovny PČR, od roku 2010 zastupitelka města Třince, členka KDU-ČSL.

Seznam rubrik