Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Karma od ateistky :-).

Já to vidím takto: Komunisté, tedy KSČM, by měli zaplatit pronájem všem lidem, kterým ukradli majetek, a takřka 40 ho užívali. Tedy nejen církvím, ale i sedlákům živnostníkům, KAPITALISTŮM, bankám, a mnoha dalším. Poté by měli zaplatit náhrady za škody, které na tomto majetku způsobili a za majetek, který zničili zcela.

A teprve potom, až by jim nezbyly ani oči pro pláč, by mohli něco požadovat. :-/

18 4
možnosti
Foto

A proč jenom členové KSČM, proč ne ROH? Nechci vidět, kdo bude platit za ty znalecké posudky, které určí rozsah těch škod.

1 5
možnosti
KS

Komunista pak ještě nadhodí argument o tom, že církev ten majetek nakradla upalováním, krádežemi a strašením lidí od středověku do současnosti. Dobrý je taky ten, že císař Josef II. dal majetek církví do státního fondu. Ale nějak nezmiňují, že František Josef I. ten fond zase zrušil a majetek jim vrátil.

13 3
možnosti
Foto

Nikoliv vrátil, ale dal do užívání.

2 2
možnosti
JV

J54i83r90i 70V72r85a72b67e12c

13. 3. 2019 13:57

To jsou holt komunisti. Kradli, kradou a budou krást . To je jejich zásada.

karmaR^

24 3
možnosti
JN

Máte to pomotané.

ti komunisté, kteří kradli tenkrát už zestárli, vzpomněli si na to, že v dětství chodili do náboženství a nyní jsou pravidelnými návštěvníky bohoslužeb.

2 2
možnosti
JV

Zaujal mě váš blog. Už první věta : " Komunisté v 50. letech ukradli majetek církvím, který v náhradách s těžkým srdcem vracejí " Oni komunisté dnes vracejí majetek? Jste si jistá? Nevrací jim ho náhodou stát? 8-o

Další perla : " To, že budovy a veškerý majetek, který církve vlastní, slouží všem občanům bez rozdílu, ať jsou věřící či nevěřící, je nezpochybnitelný fakt." To by se dalo použít i na doby bolševika. Církevní majetek totiž nebyl zkomunistněn ale zestátněn. A pokud jste zdravého rozumu, víte, že ho nevyužívali jen komunisté, ale občané včetně věřících.

A abych vás moc netrápil - vámi zmiňovaná Slezská církev evangelická augsburgského vyznání by neměla dostat ani floka, jelikož byla potvrzena až roku 1950 výnosem komunistického ministerstva školství a osvěty. A jako vděk byla tato církev ke komunistům více, než loajální. Hezký den.

12 3
možnosti
DR

Mě zaujalo zase toto: "Že jde o nehoráznost, která otřásá principy právního státu, to potvrdil i Senát..."

Odkdy nějaký Senát něco podobného potvrzuje? Měl jsem za to že o tom co je nebo není nehoráznost, může rozhodnout jedině Ústavní soud. Anebo Senát se už pasoval do role soudce?

7 4
možnosti
PB

P93e64t96r 64B18u84r93i77a39n

13. 3. 2019 13:21

Souhlas, karma.

10 1
možnosti
OK

O78t14a 37K42i84n37c

13. 3. 2019 13:17

R^Zasloužená karma.

9 1
možnosti
JZ

Jak jinak, než zasloužená karma. R^:-)

12 1
možnosti
MV

pri poznatcich a vedomi o tom, jak pokorne a statecne se chovali knezi pri muceni v komunistickych vezenich by si i ty nejvetsi mrchy meli uvedomit, ze zdaneni ukradeneho a nasledne vraceneho majetku je opravdu svinske! pardon - klidne at prijdu o icka

14 1
možnosti
MK

R^

Komouši byli vždy grandi, hlavně když je to nic nestálo. 40 let budovali socialismus z cizích prostředků, teď zase chtějí brát z cizího a navíc z toho, co ukradli. Ano daň z finanční náhrady by se měla platit, ale ten kdo by jí měl platit jsou komunisté. Aspoň by tak navrátili státu část toho co prohospodařili a nikdy neplatili daň z ukradeného majetku, který bezostyšně využívali.

12 0
možnosti
VV

Komunisti nebyli nikdy nic jineho nez loupeznici. Neni malo pametniku, kteri vi jak pozadovali splatky na pujcku za znarodneny majetek.

17 0
možnosti
  • Počet článků 42
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1519x
Žena, manželka, máma a babička. Od prosince 2014 poslankyně Poslanecké sněmovny PČR, od roku 2010 zastupitelka města Třince, členka KDU-ČSL.

Seznam rubrik