Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Vážená paní poslankyně,

až mi ukážete kompletní seznam nahrazovaného majetku s doklady, že jej v únoru 1948 církev skutečně vlastnila, pak má debata smysl. Do té doby ne.

Jistě dobře víte, že žádný takový seznam neexistuje a ta částka byla výsledkem politické dohody - proto se taky nejedná o restituce, tedy uvedení do původního stavu, ale o "vypořádání". Jen díky tomu může církev dostávat (na rozdíl od skutečných restituentů) náhradou za pozemky až několikanásobně vyšší ceny než činí odhad.

Aby bylo jasno - jako zastánce právního státu jsem zásadně proti dodatečnému zdaňování oněch náhrad. Ale jako daňový poplatník odmítám nahrazovat majetek zabraný nejspíš už za první republiky. Každý restituent musel dokládat vlastnictví restituovaného majetku, často dost složitě. Církev to nedokáže.

0 1
možnosti

Líp bych to nenapsal. R^

0 0
možnosti

V níže uvedených faktech chybí jeden - stát se zavázal, že uhradí vyčíslené, a církev se podpisem zavázala, že nebude jiné požadovat... A jako vždy, ďábel tkví v detailu - církev nyní žádá ne po státu, ale po obcích a krajích vydat další majetky. Porušila-li církev už tak pro ni příznivou dohodu, nemám problém s dodatečným zdaněním jejich "příjmů". [>-]

2 0
možnosti

Tak, žádat může kdokoli cokoli.

0 0
možnosti

Pokud byl majetek ukraden jakékoli organizaci..musel být evidován. Tato evidence nikdy nebyla předložena. Navrácení majetku církvi je samozřejmě v pořádku... ale provedení výpočtu finančních náhrad se vymyká způsobům, jakým byl navrácen ostatním lidem. Církev dostala výrazně víc a posloužila jako další tunel...

Sama je v tom přitom opět nevinně... A zdanění vypadá jako pomsta jedné skupině za krádež na státu druhé skupině. I po zdanění církvi zůstane více než kolik ji bylo ukradeno. Státu se navrátí část peněz, o které byl oloupen.. tuneláři to opět přežijí... :-)

2 5
možnosti

Vzhledem k tomu jakým způsobem se ten zákon přijímal, tak se není čemu divit.

0 0
možnosti

J31i41ř93í 46H88o81l55ý

14. 3. 2019 7:38

Alespoň je jasné co čekat od komunistických vrahů, zlodějů, a rusofilů.

Dodnes se nezřekli Marxe ani Lenina. A to hovoří za vše.

3 0
možnosti

Já si nemyslím, že je všechno tak černobílé. Ono v některých případech jde o ukradený majetek hned 2x, neboť i církev ho ukradla, dokonce se leckdy hlásí k majetku, který měla jen v pronájmu atd atd.

Tyto restituce měly přijít daleko dřív. To za prvé. No a za druhé, i když na to bylo tolik času, byly špatně přiraveny, ušity horkou jehlou a u propláceného majetku předražené.

Ale věřím, že někdo jiný to může vidět jinak.

4 0
možnosti

R^ Je to tak. Rudé mozky to nikdy nepochopí!!

4 0
možnosti

J96i75r84i 25P35r68a21j18z

13. 3. 2019 21:49

Mě by zajímalo co by s tím majetkem církve , kdyby se nevracel, dělal stát ? Stát nemá peníze ani na učitele a bude se starat o majetek a udržovat ho . A nebo ho nechá po komunisticky zchátrat.

Pro stát je tohle výhodné. Zbaví se zátěže o kterou by se musel starat , když si už jednou neprávem přivlastnil. A postupně přestane platit i kněží, takže v dlouhodobém horizontu ušetří. Kdyby nebyli v minulosti komouši nenažraný a neměli v mozku slámu tak by jim ten majetek nebrali.

Ale to je takový přistup lidí, kteří v životě nic nikdy neměli. A nechápou , že něco vlastnit je starost a starost a zase starost. Ale oni vidí jen ty prachy.

9 0
možnosti

"..Co by s tím majetkem "církve" dělal stát ??.."

Co tak prodat za trzni cenu a za penize snizit statni dluh ?

1 3
možnosti

J80o23s91e75f 67P33o91t51r

13. 3. 2019 20:51

Z diskuze je jasně vidět, že nejde o peníze, majetky, pole, lesy, jde jen a pouze o ideologický boj. O ideologický boj duševních potomků socialistických politruků s řádem, morálkou, jasnou lidskou perspektivou.

V diskuzi neustále zaznívají argumenty o nabytí majetku. Vážení soudruzi, laskavě se zeptejte historiků. Ti vám přesvědčivě doloží kupní smlouvy, darovací smlouvy........, za celá staletí nenajdete ani jeden případ nečestného nabytí.

Že jde o ideologický boj dokládá i jiná skutečnost a tou jsou solární baroni. Těm stát vyplácí neuvěřitelných, nezasloužených a podvodem získaných 40 miliard (slovy : čtyřicetmiliard), tedy téměř tolik, kolik stát dává na obranu (55 miliard). Tyto miliardy musí zaplatit všichni obyčejní lidé, ze svých tvrdě vydělaných peněz. O tomto ani slovo, nikdo si toho ani nevšimne, ale dvě miliardy, za skutečný majetek, který nebylo možno vrátit, okamžitě rozhoří srdce věrných soudruhů pravou bolševickou nenávist.í

12 0
možnosti

Proč tu můj příspěvek není? Tak stručně: KSČM, SPD, ANO a ČSSD jsou pro demokraty a citele právního státu nevolitelní!

!!

8 0
možnosti

J36a89n 46N22o30v39á20k

13. 3. 2019 21:03

Přesto mají ve volbách přes 60% voličů.

Takže demokraté jsou v ČR v menšině :-)

2 1
možnosti
  • Počet článků 42
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1519x
Žena, manželka, máma a babička. Od prosince 2014 poslankyně Poslanecké sněmovny PČR, od roku 2010 zastupitelka města Třince, členka KDU-ČSL.

Seznam rubrik